Extra tartalom · Fantasy könyvek · Főnix Könyvműhely · Könyves listák · Romantikus könyvek

Irány a Lapok tengere, ti lusta könyvpatkányok!

Valahogy így hangzana egy könyvmoly, ha kalózként szeretne beszélni. Habár a hivatalos beszéljünk kalóz nyelven nap még jócskán odébb van (szeptember 19.) addig is hangolódjunk közösen a kalózokra! Hiszen nyáron nincs is jobb olyan könyvet olvasni, melyben süvít a szél és gyönyörű szép a tenger.
Lássuk a top5 kalózos könyvet, amiket feltétlenül el kell olvasnod a témában:

Nemrég jelent meg frissen és ropogósan Shannon Chakraborty legújabb könyve: Amina asz-Sziráfi kalandjai az Agave Könyvek gondozásában. Igazi kalóz regény, kincsekkel, démonokkal. A pikantériája az, hogy a főszereplője nő, anya és nem épp fiatal. Szóval, akik unják, hogy 17 évesek mentik csak meg a világot, azoknak itt van Amina és legénysége!

Na de, hogy a 17 éveseket is bevonjuk, itt van egy remek duológia Tricia Levensellertől: A kalózkirály lánya, a Könyvmolyképző kiadótól. A belevaló vörös hajú Alosat könnyű megszeretni, a pörgős cselekmény és a romantikus szál pedig garantálja a kikapcsolódást.

Maradva a fiatal kalóz hölgyeknél, egyik kedvenc regényem volt gimiben Celia Rees: Kalózok! c. kötete. Itt két lány áll kalóznak, egyik egy nem kívánt házasság elől szökik, másik pedig félvér, így a rasszista Amerika déli részén nincs maradása. Az írónő remek érzékkel vegyíti a történelmi szálakat a regény szórakoztató részével, így aki még nem olvasta volna, annak feltétlenül ajánlom!

A következő kötet a romantikus könyvek kedvelőinek szól. Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem c. kötete elkalauzol minket a 19. századi Angliába. Egy fiúnak öltözött potyautas és a khm igazán csábító kapitány története minden Bridgertont szerető olvasót levesz a lábáról.

A férfiak se maradjanak ki, igazi klasszikus és minden kalózos történetet szeretőnek alapdarab Emilio Salgaritól A fekete kalóz. A Sandokán írója is igazi kalóz megszállott volt, így érdemes az ő köteteit is levadászni antikváriumokból. Pörgősségében és kalandokban se marad alul ez a kötet. Nyelvezete az, ami kicsit nehezebb, mint a mai megszokott regényeknél. De hamar hozzá lehet szokni. És jó, ha bővül a szókincsünk!

Mire mennénk ráadás nélkül?
Nemcsak vízen, hanem levegőben is vannak bizony kalózok! Ha már a tengeri könyveket kivégezted, akkor jöhet egy steampunk légjárós történet Vivien Holloway tollából: Végtelen horizont.
Becky adósság miatt kerül a kalózhajóra és bizony elég sok vitája akad a kifejezetten szexi kapitánnyal!

Hozzászólás