booktag · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · prológus

Oculus Book Tag

Miután egész héten A. M. Aranth munkásságával foglalkozunk itt, a Prológuson, és bloggereink mind imádták az író legutóbb megjelent regényét, az Oculust, így úgy döntöttünk, készítünk egy book taget is hozzá. Fogtuk hát magunkat, és a regényben megjelenő helyekhez, karakterekhez, fogalmakhoz kérdéseket társítottunk, majd közösen kitöltöttük. Íme az eredmény! 🙂

Avalon – Melyik könyves karaktert deportálnád egy idegen bolygóra, ha tehetnéd és miért?

Netra: Jana Robinst… Ilyen gyenge jellemű főszereplővel még életemben nem találkoztam. Lényegében elvész a sorok között, meghúzódik a háttérben. Nem sok köze van a könyvhöz, pedig még a címben is benne van a neve… 😛

Luca: A végzet ereklyéiből Claryvel párszor szívesen tettem volna ezt, de egy rakat olyan női, illetve férfi szereplő van, akiket legszívesebben a saját lábammal rugdosnék el odáig.

Lorelei: Feyrét az Acotarból. Kicsit butácska, de mégis mindenki odavan érte és ő a követendő példa a könyvben. Ez az alapállás mindig idegesített.

Holloway Tavern – kivel rúgnál be legszívesebben? (Avagy kivel szürcsölgetnél málnaszörpöt, kiskorúak esetében?)

RavenS: Wesley Ayersszel, az Archívumból, az a srác már józanul is hatalmas arc.

Zsebi: Az ACOMAF Inner Circlejével. Tuti nagy buli lenne Rhysandék társaságában az élet értelméről dumcsizni.

Cersei: Mór vájn! Azt hiszem kettőnk közül én lennék a nagyivó. Van egy gyönyörű Máté Péter dal, idézni fogok, elnézést.
Tető nélkül apró házad mondd, mit ér,
A legszebb híd a folyó nélkül mondd, mit ér,
És a tűz a meleg nélkül,
És a leány a fiú nélkül
Mondd, mondd, mondd, mondd, mit ér?!
Na és Cersei Jaime nélkül mondd, mit ér? Jaime-vel!

Világító tetoválás – melyik könyv égette bele magát örökre az emlékezetedbe?

So-So: Frank Shatzingtől a Raj. Máig nem merek 10 m-nél távolabb úszni a tengerben, és még így is attól félek, mikor találja be a lábam egy kockás medúza vagy egyéb lény.

Cersei: Kettő is van, azt hiszem pont a két véglet. A Díl (Elle Kennedy: The Deal – Az üzlet), természetesen, ami annyira rossz volt, hogy ha eszembe jut, hangosan felröhögök a saját kritikámon (link). XDDD A másik pedig A katedrális Follett mestertől. Furcsa, de a sorozatban az intro végig a tűz motívumát használja, nem véletlenül.

Netra: Az Egy különc srác feljegyzései, több okból is. Egyrészt, mert sosem tudom leírni az író nevét, másrészt pedig az a rikító zöld borító örökre élni fog az emlékezetemben.

Szellem – Van kedvenc főgonoszod? Ki az?

RavenS: Van hát, nem is egy. Szellemet kapásból imádom, de Metatron se semmi A borostyán látcsőből. Meg ha már Szellem és mesterséges intelligencia, Aidan is érdekes volt az Illuminaeben. Persze, vitatható, hogy őt mennyire lehet főgonosznak nevezni, de szerintem belefér. Lehetséges, hogy egészségtelen módon bírom a megalomániás istenkomplexusos rohadékokat? Hmm, lehetséges…

Zsebi: Szellem az Oculusból. Miért? Mást nem mondhatnék, különben én is kapnék egy atombombát.

Timi: Nem szeretem a gonosz karaktereket. Tudom, hogy nem könyves, de én Hókuszpók téged választalak. 🙂

Oculus – egy könyv, ami az orrodnál fogva vezetett

So-So: a Caraval, mert elhitette, hogy kiszámítható és közben nagyon nem volt az. DE! Ilona Andrewsék Hidden Legacy trilógiája szokta azt csinálni, hogy megragadja a nózimat és egyenesen nekivezet egy fának. Érzelmileg legalábbis mindenképp megkínoz.

Lorelei: On Sai: Lucy. Ötletem se volt, hogy mi lesz a végkifejlet. Csak azt vettem észre hogy a fotelhez szegez a könyv miközben kapkodom a fejemet.

Timi: Az Oculus. xD Azt hiszed viccelek, pedig nem. Ez tényleg egy ilyen könyv.

Pancake – kedvenc nem emberi könyves karaktered

Cersei: A Harry Potterből nagyon bírtam a Főnixet, annyira cuki volt, amikor kikelt a hamuból, ember, én azt megzabáltam. Pedig nem szeretem a szárnyast.

Zsebi: Fogatlan az Így neveld a sárkányodat c. könyvből, meséből mindenből, mert milyen cuki máááár. Akarok egy éjfúriát. Abraxos az Üvegtrón sorozatból, mert Fogatlanra emlékeztet és szerintem nagyon cuci ő is és Jack, a kard, Riordan Magnus Chase sorozatából, mert nála viccesebb és okosabb kard nem sok létezik. 😀

RavenS: Na, ebből is sok van. Kezdésnek Saphira az Eragonból, aztán ott van Abraxos az Üvegtrón sorozatból (éljenek a sárkányok), aztán Grendel, Kate Daniels harcipudlija, Xemerius az idegbajos vízköpő, aki állandóan kiskutyát akar vetetni Gwennel az Időtlen szerelem trilógiából, és hát lássuk be, Calderon kardja is megér egy misét.


Nos, ennyi lett volna az Oculus book tag, de érdekelnének a ti válaszaitok is! Írjátok meg nekünk facebookon, itt a kommentekben, vagy akár vigyétek és töltsétek ki ti is a taget, aztán pedig küldjétek el nekünk a linket, mert kíváncsiak vagyunk! 🙂

bizbasz_bio

Hozzászólás