Extra tartalom · Könyv-és filmajánló · projekt

Látogatás a BOOOK Kiadóban

Január végén meghívást kaptunk a BOOOK Kiadóba, ami a vizsgaidőszak végével igazi kikapcsolódásnak ígérkezett. Persze azért kellőképpen izgatottak voltunk, de nagyon vártuk a találkozót.

A BOOOK Kiadó könyvei közül elsősorban Az elveszett boszorkány keltette fel az érdeklődésünket. Mindannyian szeretünk elkalandozni a mesék világában, és a boszorkány személye nem csak az egyetemes mondavilágot gazdagítja, de megtalálható a magyar hiedelemvilágban is, sőt központi alakja annak. A boszorkányokat sohasem kedvelték, a veszélyes nőt, a varázslataival romlást hozó gonosz asszonyt, férfiakat elcsábító hölgyeményt látták benne. S talán látjuk mi magunk is. A kifejezetten felnőtteknek íródott mesekönyv valóban gyönyörű kivitelezést kapott kívülről, s valamennyi tagunk reméli, hogy hasonló élményben lesz része, ha elolvasta a történetet.

A Kiadó profiljában azonban inkább a szakácskönyvek kapnak kiemelt helyet, szép, igényes külső és belső jellemzi ezeket is. Kollégistáknak ideális társ lehet Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek című könyve, amelynek receptjei viszonylag könnyen, kevés alapanyagból is elkészíthetők.

 

 

2018 január 30-án látogattunk el végül a Kiadóba, ezúttal is köszönjük a meghívást. Az alábbi képek magukért beszélnek, az idegenvezetésért és az információkért pedig igazán hálásak vagyunk Széplaki Péternek.

Amit a legelső pillanatban észrevettünk, hogy a helyiség rendkívül otthonos, azonnal elvarázsolt minket a hely a saját maga által megteremtett hangulatával. A hivatalos találkozók alatt az ember gyakran feszeng, amihez nagyban hozzájárul a hely zord, komor kialakítása is. Ha valahol, hát a BOOOK Kiadóban ilyennel biztosan nem találkoztunk. Amint azt már fentebb említettem, a Kiadó fő profilja elsősorban a szakácskönyvek, így azon sem lepődtünk meg, hogy egy komplett konyha tárult a szemünk elé, mikor beléptünk.

img_1543.jpg

A konyha átalakítható a gurulós berendezéseknek köszönhetően, és ideális fotósorozatok, valamint finomabbnál finomabb vacsorák elkészítéséhez. A helyiség rendkívül szellős, sokan elférnek benne, így kiváló rendezvények lebonyolítására is.

img_1547.jpg

Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindhármunk (Zsebi, So-So, Cersei) kedvence azonnal a hátul található könyvespolc lett, ami szerény véleményem szerint minden könyvmoly álma. Hányszor halljuk manapság azt, hogy nincs elég hely az új szerzeményeknek, mert már a harmadik könyvespolc is megtelt, s valóságos csoda, ha nem dől össze a rápakolt mennyiség alatt.

27661422_1760416080675418_129508734_n
Azt hiszem, hogy ezt a polcot nem csak So-So szeretné hazavinni!

A szebbnél szebb könyvek közül nehéz választani, nekünk is alig sikerült. Természetesen Az elveszett boszorkány című kötetet képtelenek voltunk hátrahagyni, de ha már ennyit reklámoztam a kötetet, akkor egy kis kedvcsinálót beszúrok nektek, hogy ne úgy tűnjön, csak a levegőbe beszélek.


az-elveszettboszi_okAz elveszett boszorkány történetére kíváncsi az olvasó? Ha a juhászokat kérdezzük, csak a szemükre húzzák a kalapjukat és morognak a bajszuk alatt vagy nagyokat köpnek kelet felé, nehogy valamilyen varázslat megrontsa a jószágot. A mosolygós pap arca elkomorul, a bika akkorát prüszköl, hogy köd támad és az összes gulyás elszelel. A kovács szitkozódik, a komédiás a markát tartja, de meggondolja magát és inkább ő is csendben marad. Az asszonyok persze beszédesebbek: mekkora tragédia, óbégat az egyik. Dehogyis: kész komédia, veti ellen a másik. A fiatalabb lányok mindent tudóan összenéznek: micsoda szerelem, sóhajtják csendben és a kút felé kémlelnek, ahol az előbb még egy gulyáslegény csillapította a szomját. A legfiatalabbak szavát alig érteni: kaland, csata, a hős Pista (a hős Erzsi, mondják a lányok), az átokkal kezdődött minden, meg a tűz, meg a víz, meg a sok varázslat. A tanító csitítja őket, majd ennyit mond: fogalmam sincs. Ez a könyv az elveszett boszorkány igaz története. Aki nem hiszi, járjon utána.

KATTINTS IDE, ÉS RENDELD MEG!


Természetesen hamarosan értékelésekkel is jelentkezünk, ahol nemcsak a mesék világába fogunk bepillantani, de több ígéretes könyvet is vizsgálat alá fogunk vetni. A kreatív lelkületű olvasóink se csüggedjenek, nekik is tartogatunk még meglepetéseket. So-So szívébe például a Dekor Álom című, szójátékot kiválóan alkalmazó könyv lopta be magát, míg Zsebi az Inspiráció természetesen mellett döntött. Jómagam bátorkodtam a német ízvilágot kipróbálni, kíváncsian várom, mi sül ki Bereznay Tamás: Németország ízei című kötetéből.

img_1559.jpg

Köszönjük a csodálatos délután, amit a kiadóban tölthettünk, számunkra hatalmas élmény volt. Már kíváncsian várjuk a könyvek tartalmát, s kívánunk a Kiadónak további sikeres éveket, kitartást, s lelkes olvasókat. Ne felejtsetek el betérni, nézzetek körül a honlapon!


cersei_bio

zsebi_bio

szonja_bio

Hozzászólás