Érdekességek · Extra tartalom · Interjúk · projekt

Érdekességek a Magisztérium sorozatról Tumblr kiadás

Mindig érdemes nézegetni az írók és írónők közösségi oldalait, hiszen nemcsak a legújabb hírekről értesülhettek, hanem érdekességekkel is találkozhattok. Mi most egy kis csokorba szedtünk néhány izgalmasabb tényt a Magisztérium sorozatról, amik talán újdonságként hatnak nektek. Figyelem! A bejegyzés spoilert tartalmaz a Vaspróbára és Bronzkulcsra nézve!

K: Kedves Cassie! Imádom a Magisztérium sorozat könyveit és azt szeretném tudni, hogy az utolsó kötet címében miért nem szerepel az arany? A többi rész címében például ott van a vas, bronz, réz.

C: Éppenséggel, The Golden Tower (Az aranyló torony) címet kapta.

K: Szia! Hogyan ejtenéd a Call nevet? Már az első rész óta ezen gondolkodok.

C: Holly és én mindig azt mondjuk, hogy a Call név rímel Sallel. Tudom, hogy az nem passzol a Callum névhez, de a Call rímel fall-lal valahogy sosem tűnt működőképesnek.

K: Kedves Cassie! Éppen most fejeztem be a Rézkesztyűt és imádtam, de lenne néhány kérdésem. Amikor Call levágta Constantine fejét, az nem egyenlő azzal, mintha a sajátját vágta volna le?

C: Nem, azzal, hogy Call levágta Constantine fejét, az semmilyen hatással sincsen rá. Constantine lelke nem volt abban a testben, az mindössze csak egy üres vázként szolgált. El lehetett pusztítani anélkül, hogy Callen bármilyen nyomot hagyott volna- éppen ez volt a lényege Constantine mágiájának.

K: Jericho és Constantine egy-vagy kétpetéjű ikrek?

C: Kétpetéjű ikrek

K: Kedves Cassie! Éppen most olvasom a Vaspróbát és a Magisztériumban használt karpereceken kezdtem el agyalni. Hány köve lehet egy diáknak rajta, milyenféle kövekről van szó és mi a jelentésük?

C: Ha jól emlékszem Holly-val nem gondoltunk ki limitet a kövek számát illetően. A kövek pedig az elért eredmények, kitüntetések  jelölésére és a káoszmágusok azonosítására szolgálnak. Nem hinném, hogy előfordulhatna olyan helyzet, amiben valakinek túl sok köve van a karperecén. Inkább úgy kell elképzelni, mint hogy kinek hány medálja van az egyenruháján.

K: Fogunk látni európai mágusokat is?

C: Az európai mágusok szerepelnek a könyvben – emlékezz, hogy Európában megölik a káoszmágusokat, amikor rátalálnak egyre.

A rajongók nagyon sok rész erejéig faggatták az írónőket a szerelmi szálakkal kapcsolatban, ám ők elég sokáig titokzatosak voltak. Most elárulják, hogy miért!

  1. Azt akartuk, hogy a rajongók szabadon, kedvük szerint párosítgassák a szereplőket. Azt akarod hogy Call Aaronnel legyen? Remek. Celia Call-lel? Szintén remek. Tamara Aaronnel? Nagyszerű. Call Tamarával? Szintén nagyszerű. Call Jasperrel? Fura, de csak nyugodtan. Azért nem akartunk bővebb információval szolgálni, hogy ne akadályozzuk az olvasási élményt, a logikázgatást, hogy mi fog történni. Nem garantálhatjuk, hogy azt a párosítást kapod a végén, amit szerettél volna, azt viszont igen, hogy annyi szereplőt összehozhatsz fejben, amennyit csak akarsz.
  2. Túl sokat tudunk. Nagyon erős elképzeléseink vannak azzal kapcsolatban, hogy az egyes karakterek ki mellett fognak kikötni, ám az nagyban függ attól, hogy ki marad életben, ki jó és ki rossz és még sok másik titoktól, amelyek a későbbiekben fognak kiderülni. Sok víz folyik még le a Dunán és szinte biztos, hogy spoilerekkel sem lennétek előrébb.
  3. Jelenleg is írjuk a történetet. Persze azt tudjuk, hogy mi fog történni az 5 könyv alatt, de mi van ha írás közben kapunk egy jobb ötletet? Ha meggondoljuk magunkat? Lehet, hogy van egy elképzelésünk egy párosítást illetően, de egy másik részben felfedezzük, hogy két teljesen különböző ember között nagyon jól működik a kémia. Lehet, hogy felébredünk az éjszaka közepén egy álomból, ami megjövendölte, hogy amit addig kigondoltunk az rossz és módosítást igényel. Sose tudhatom, hogy mit teszek. Talán Cassie-nek kell majd visszafognia! Talán ő sem lesz képes rá!

Cassandra Clare-t ITT tudjátok követni Tumblr-n, Holly Blacket pedig ITT.

lorelei_bio

Hozzászólás