ajánló · Új megjelenések · könyvajánló · tematikus ajánló

5+1 friss megjelenés és előrendelhető könyv a 8-12 éves korosztály számára

Egész héten a 8-12 éves korosztályba eső történetek közül válogattunk. Hoztunk ajánlókat és tematikus listákat egyaránt, azonban a friss megjelenésekről és a hamarosan megjelenő újdonságokról még nem ejtettünk szót. Egészen idáig. Tartsatok velünk és fedezzetek fel még több gyermek-ifjúsági könyvet!

Frank Schwieger: Merlin és bandája

Várható megjelenés: 2021. augusztus 13. 

Franck Schwieger neve ismerősen csenghet: foglalkozott már a görög, a római és a norvég mitológiával, és most pedig eljött Merlin, Artúr, Robin Hood avagy a lovagkor ideje.

covers_675297Fülszöveg:

Legendás történetek a legnagyobb lovagkori arcokról!

Tényleg olyan kalandos volt a középkor? Hogyan tudta Arthur kihúzni a sziklából a híres Excalibur kardot? És miért fürdött meg Siegfried a sárkányvérben? Hogy nézett ki egy lovagi vár? Hogyan lett Robin Hood a tolvajok fejedelme?

Ha szívesen villognál legendás tudásoddal, ezt a könyvet neked találták ki!

A lovagkori történelem legizgalmasabb sztorijai vadiúj csomagolásban – Merlin, a nagy varázsló vezényletével.

Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!

Jessica Townsend: Kámforkór

Várható megjelenés: 2021. június 4.

Már nagyon sokszor ajánlottuk nektek Morrigan Crow kalandjait, minket teljesen magával ragadott már az első mondattól kezdve. Most viszont érkezik a várva várt folytatás, megtudhatjuk, hogyan folytatódik tovább Morrigan és Jupiter nagyszabású, izgalmas és szórakoztató kalandja.

covers_672179Fülszöveg: 

Lélegzetelállító és lebilincselő sorozat egy elátkozott lányról, Morrigan Crow-ról, aki a halál torkából megmenekülve egy varázslatos és szabad világban, Nevermoorban találja magát. Morrigan és barátai sikeresen túlélték az első tanévet (ami nem kis szó!), és immár büszke tagjai a Csudálatos Társaságnak. Bizonyították a 919-es egység iránti lojalitásukat és komoly részt vállaltak a Rémséges piac felszámolásában. Most Morriganre új kaland vár: igazi Csudamívessé kell válnia, méghozzá egy meglehetősen szokatlan tanulási módszerrel. Mindeközben egy furcsa és ijesztő betegség üti fel a fejét Nevermoorban. A békés csudállatok egyik pillanatról a másikra vérengző fenevadakká válnak. Ahogy nő az áldozatok száma, úgy nő az elégedetlenség és a pánik. Morrigan pedig azzal szembesül, hogy egyedül rajta áll, meg tudja-e fékezni a kámforkórt, akár annak árán is, hogy magát eddig sohasem látott veszélybe sodorja…

Tamzin Merchant: A Kalaposok

Várható megjelenés: 2021. június 1.

Már igazán nem kell sokat várnunk, hogy kezünkben tarthassuk a Manó Könyvek legújabb gyermekkönyvét, amiben bőven van annyi varázslat, hogy egy percig ne unjuk magunkat. A kötet egyébként illusztrált, Paola Escobar rajzai díszítik a könyvet.

covers_674119Fülszöveg:

Kordélia a legifjabb Kalapos. Családjának tagjai nemzedékek óta varázserejű fejfedők készítésével foglalkoznak. Akárcsak a Csizmadiák vagy a Kesztyűkészítők, ők is a Királyi Öltözék Mestereinek leszármazottai, akik munkájuk során mágikus összetevőket használnak és az alkímiában is járatosak. Jelmondatuk non nocere, azaz: ne árts! Amikor Kordélia meghallja, hogy apja, Proszperó kapitány a hajójával együtt a tengerbe veszett, nem akar hinni a fülének, és elhatározza, hogy felkutatja őt, akárhol is legyen. Nyomozása során olyan titokra derül fény, amire álmában sem gondolt volna. Úgy tűnik, hogy valaki a Mesterek közül arra használja a varázserejét, hogy háborút szítson… Kordélia talán kiderítheti, ki az, és miért vetemedett ilyen gaztettre.

Neil Gaiman: Szerencsére a tej

Megjelenés: 2021. április 20.

Friss megjelenések terén abszolút ajánljuk Neil Gaiman nem teljesen új megjelenését. Korábban már olvashattuk, azonban most új köntösben került a polcokra ez az örök érvényű csoda.

tejFülszöveg:

Szerencsére egy apa pontosan tudja, mi a kötelessége, ha megtörténik a katasztrófa, azaz elfogy a tej, s így a gyerekek nem tudják mivel enni a reggeli kukoricapelyhet. Megacélozza magát, és megkísérli a lehetetlent: tejet hoz a boltból.

Szerencsére az apák leleményesek, és mindig akad egy segítőtársuk, így még az űrbéli idegenek, vérszomjas kalózok és egyéb kekeckedők sem tudják meghiúsítani a küldetésüket, közben pedig egyik kaland a másik sarkára tapos.

Szerencsére a tej tejhatalmúnak bizonyul.

Szerencsére Neil Gaiman fejéből ismét kipattant egy „eszelős” történet, amelyben szerepet játszik az időutazás és az időjárás, énekelnek a dinoszauruszok és durcáskodik egy isten, valamint bizonyítékot kapunk arra, hogy apa csak egy van.

Katherine Rundell: A Hudson kastély kincse

Megjelenés: 2021. május 6.

Májusban jelent meg Katherine Rundell kalandregénye gyermekeknek, A Hudson kastély kincse. Külföldön nagy siker övezi a történetet, és többek között Roald Dahl könyveihez hasonlítják.

covers_669069Fülszöveg: 

Vita alig várja, hogy találkozzon a nagypapájával New Yorkban. Ám amikor meglátja a megtört öregembert, rögtön tudja, hogy komoly feladat vár rá. Vissza kell szereznie nagypapa otthonát, a titokzatos Hudson kastélyt, amit egy hírhedt szélhámos, bizonyos Sorrotore elvett tőle.
Egy ügyes zsebtolvaj lány és két különleges adottságokkal rendelkező fiú segítségével nekivág, hogy megvalósítsa korántsem veszélytelen tervét.

Katherine Rundell regénye tele van lélegzetelállító akciókkal, izgalmas kalandokkal és persze szívvel meg lélekkel, hiszen főhőseit, akárcsak korábbi történetében, a Sophie és a tetőjárókban, most is a szeretet vezérli.

Schmal Róza: Nagy folyók haragja

Megjelenés: április 9. 

Schmal Róza már gyerekkorában előszeretettel talált ki történeteket, és rajzolt hozzájuk családfát és különböző illusztrációkat. A Nagy folyók haragja is ezt adja vissza, színes-szagos gyermek-ifjúsági fantasy, hogy a kisebbeknek is kijusson egy kis Trónok harca.

covers_664746Fülszöveg: 

A ​Ladann folyó völgyében egy ideje béke uralkodik, ám a felszín alatt évtizedes ellentétek, hatalomvágy és bosszúszomj szövi át a mindennapokat.
Ráadásul a déli falvakban rejtélyes halálesetek történnek, a híres és gazdag hajóépítő város folyómedréből pedig eltűnik a víz. Az egy évszázada száműzött őslakosok – a hurrogónok – titokzatos építkezései is egyre nagyobb aggodalommal töltik el az uralkodót.
Vajon hány családot dönthet nyomorba egy királyné személyes tragédiája? És mi igaz a balladákból, amelyek makacsul őrzik a reményt, hogy a Véres Sziklák Éjszakáján nem halt meg a királyhoz hű Lasnarog család minden sarja?
A kérdések egyre csak gyűlnek, és a bizonytalanság komor fellegként borul a birodalomra…
Schmal Róza fantasy-trilógiájának első kötetében a ladanni birodalom története, nemesi családok hatalomért és szerelemért folytatott harca tárul elénk. A varázslatos, képzeletbeli középkori világot aprólékosan kidolgozott birodalmi térkép, lenyűgöző városrajzok és családfák hozzák még közelebb az olvasóhoz.


Melyik megjelenést várjátok a legjobban? Olvastátok már esetleg valamelyiket a már megjelent könyvek közül?

zsebi_bio_2019

Hozzászólás